Autodeelsalon 2011

In 2011 organiseerde Autodelen.net het allereerste Vlaamse autodeelsalon in Gent. Het bewijs dat creativiteit en een frisse vernieuwde aanpak kan werken. Nadat Prins Filip bedankt voor de eer werd Delphine Boël ingeschakeld om het salon feestelijk te openen.

Er werden 8 gedeelde wagens tentoongesteld en een 7-tal sharinginitiatieven (carpooling, couchsurfing, bikesharing, swapping (kledij ruilen), cohousing, traderoom). Het was een ideale manier om een eerste keer kennis te maken met de wereld waarin consumenten delen of ruilen verkiezen boven aankopen: beschikken i.p.v. bezitten. Een trend die langzaamaan mainstream wordt.

Om 21u werd de Belgische film ‘Les Barons’ op groot scherm geprojecteerd. In deze film, met o.a. Jan De Cleir, zie je hoe enkele Noord-Afrikaanse families een BMW delen en ermee pronken in hun wijk. Net zoals de autodelers op dit salon.

Het autodeelsalon was nog kleinschalig maar haalde desondanks behoorlijk veel pers. Zowel qua aankondiging (De Gentenaar, De Metro en Het Nieuwsblad) als qua verslaggeving (De Standaard en reportages op MNM en Radio 1). De leden van Autodelen.net en de aanwezige organisaties smaakten het evenement eveneens. Daarom besloot Autodelen.net dit concept te verruimen en opnieuw te organiseren in 2012.

terug naar Autodeelsalon

autodeelsalon2011openingads2011