Dégage

Dégage is een particuliere kostendelende organisatie. Je sluit je aan bij één grote groep van eigenaars en gebruikers. Je kan je eigen wagen delen en/of gebruik maken van alle wagens binnen de organisatie.


Hoe werkt Dégage?

Dégage! is een vzw die een particuliere vloot aanbiedt. De deelauto’s blijven eigendom van particulieren en ook het beheer van de auto gebeurt door de eigenaar zelf. Word je lid, dan kan je gebruik maken van alle auto’s in de vloot. Dégage regelt centraal alle administratie (bv. afrekening, schade) en hanteert voor de gebruiker een vaste kilometerprijs gebaseerd op de gemiddelde kost van alle auto’s in de vloot (kostendelend). Dégage betaalt aan de eigenaar per kilometer dat iemand anders met de auto rijdt de werkelijke autokost terug.

Aanbod

Gezien de auto’s eigendom zijn van particulieren, is geen enkele auto identiek en is er een gevarieerde vloot (aan dezelfde prijs). Dégage hanteert een minimumnorm van ecoscore en stimuleert de instroom van elektrische wagens. De vzw biedt ook speciale fietsen aan die bepaalde autoritten kunnen vervangen, bv. elektrische bakfiets, tandem, plooifiets, enzovoort. Extra’s zoals een kinderstoel, dakdrager of een trekhaak zijn mogelijk, maar afhankelijk van de auto en eigenaar.

Gebruik

Je wordt lid van Dégage door eerst een fysiek of online info- of contactmoment te volgen. Je maakt een reservatie online of via de app. De bevestiging van je reservatie gebeurt niet automatisch maar na goedkeuring door de eigenaar zelf. De eigenaar wordt geacht vooraf zijn eigen ritten te reserveren; reservaties worden dus in de regel goedgekeurd. Na reservatie regel je met de eigenaar de sleutel. De auto vind je bij de eigenaar thuis of op een voorbehouden parkeerplaats (afhankelijk van de stad/gemeente). Na je rit breng je de auto terug en voer je online of via de app de kilometerstanden in. Dégage stuurt je driemaandelijks een afrekening van je gereden kilometers. Je betaalt aan Dégage, waarop Dégage de eigenaar terugbetaalt voor de gedeelde kilometers.

Prijzen

Je betaalt per kilometer, niet per tijd. De vaste kilometerprijs wordt berekend op basis van de werkelijke autokosten van de autovloot. De prijs daalt als je binnen je reservatie veel kilometer rijdt. Je betaalt eenmalig een instapkost van 35 euro en een waarborg van 75 euro. Voor meer info rond de prijzen verwijzen we graag naar www.savewithcarsharing.be en de website van Dégage.

Zelf starten?

Wil je een Dégage-auto in je stad/gemeente, dan kan je proberen een eigenaar warm te maken zijn of haar auto te delen. Dégage zal de auto opnemen in haar vloot indien aan enkele voorwaarden zijn voldaan (bv. ecoscore) en indien er lokaal enthousiasme is om mee promo te maken.

Je kan steeds een gratis info-avond aanvragen en Dégage stelt je ook graag promomateriaal ter beschikking.

Je eigen wagen delen?

Je kan ook zelf je eigen wagen delen. Dégage zal de auto opnemen in haar vloot indien aan enkele voorwaarden zijn voldaan (bv. ecoscore). Woon je in een reeds actieve buurt, dan moet je wellicht geen tot weinig moeite doen om gebruikers te vinden. Woon je in een buurt waar Dégage nog niet actief is, dan moet er lokaal enthousiasme zijn om mee promo te maken. Dégage komt in dat geval ter plaatse een infosessie geven.

Ben je professional?

Dégage heeft ook een business-aanbod. Check hiervoor onze pagina voor professionelen.

Contact

Meer info: