Autodeler in the picture: Femke Luyckx

Maak kennis met Femke Luyckx. Samen met haar partner leeft ze zonder eigen auto in stad Antwerpen. Femke is nu 1,5 jaar autodeler en sinds september 2020 lid bij GreenMobility

“Er stonden plots twee auto’s van GreenMobility in mijn straat en op de auto’s stond het opschrift ‘Dit is hoe je mij gebruikt’. Nieuwsgierig wilde ik weleens zien hoe het werkt en installeerde ik de app. Sindsdien stap ik eigenlijk heel regelmatig in een auto van GreenMobility, vooral om naar mijn werk te rijden. Dat is een afstand van ongeveer zeven kilometer en een rit die zo’n tiental minuten duurt.”

“Ik reserveer mijn auto gewoon twintig minuten voor ik hem nodig heb en dan weet ik dat hij klaarstaat. In de winterperiode heb ik GreenMobility bijna dagelijks gebruikt. Nu het opnieuw mooier weer wordt, kan ik ook met de fiets gaan en zal het eerder wekelijks zijn. Behalve voor mijn werk, gebruik ik de deelwagens ook om naar het station te rijden en de trein te nemen.”

“Een eigen wagen zie ik niet meteen zitten, zowel om ecologische als om praktische overwegingen. Ik woon in het midden van de stad en zou het jammer vinden om zelf een auto te moeten kopen. Die moet je dan ook telkens parkeren, wat in Antwerpen niet zo evident is. Qua kosten – niet alleen de aankoop, maar ook de verzekeringen bijvoorbeeld – is het voor mij veel voordeliger om af en toe eens een deelauto te gebruiken.”

“Het is bovendien heel fijn dat je bij GreenMobility geen startbedrag hoeft te betalen, dus je begint gewoon vanaf nul euro te rijden. Hier in de stad vind je doorgaans op amper een paar honderd meter een auto van GreenMobility. Ik heb het al aan vrienden aanbevolen en die zijn er ook tevreden over, omdat het zo gemakkelijk is in gebruik.”

Gepubliceerd op 11 mei 2021