Autodeler in the picture: Peter Hulpiau

Peter Hulpiau uit Gentbrugge begon zo’n 15 jaar geleden aan autodelen en is sinds het begin een enthousiaste autodeelambassadeur. Hoog tijd dus om hem beter te leren kennen!

Peter Hulpiau (links) met zijn kinderen

Peter: “Ik startte door samen met mijn broer die vlakbij woonde een auto te delen. Door professionele omstandigheden moesten we stoppen en besloten we elk apart verder te gaan. Ik kocht een wagen en deelde die toen nog via Autopia met enkele enthousiastelingen uit Ledeberg en Gentbrugge. Door de uitbreiding van Dégage naar o.a. Ledeberg stapten veel leden over en telde ons autodeelgroepje gauw enkele leden uit de Moscou-wijk in Gentbrugge. Vandaag telt onze Cozywheels-deelgroep zo’n 20 actieve leden en 4 deelwagens!”

“We houden wel van het autodelen binnen Cozywheels: iedereen kent iedereen, er is enorm veel vertrouwen en we komen -buiten coronatijd- enkele keren per jaar samen om iets te drinken en cake te eten. Dat zijn altijd heel fijne momenten. Ook los van het autodelen kunnen we bij elkaar terecht. Zo werd mijn vrouw enkele jaren geleden voor enige tijd gehospitaliseerd en kreeg ik heel wat steun vanuit de groep, zonder dat ik erom vroeg. Het is leuk om zo’n hecht netwerk te hebben in je buurt.”

“Ik vind het enorm fijn om over autodelen te praten en anderen te inspireren ermee te starten. Daarom geef ik als vrijwilliger bij Autodelen.net graag infosessies en beman ik weleens infostanden. In onze wijk plannen we met onze autodeelgroep een heuse campagne op te zetten wanneer er binnen enkele jaren grote infrastructuurwerken gepland zijn en er parkeerplaatsen zullen verdwijnen. Het ideale moment dus voor autobestuurders om een interessant alternatief te ontdekken. Verder geef ik graag feedback om ervoor te zorgen dat autodelen nog beter marcheert. Zo krijgen jullie collega’s van Cozywheels wel eens een mailtje van mij in de bus met feedback voor de website.”

Gepubliceerd op maandag 15 februari 2021