Elektrisch autodeelproject ‘Testrijders’ houdt pitstop in Vlaams-Brabant

Sinds 6 juni schakelt Vlaams-Brabant naar de volgende versnelling, want daar werd woensdag de aftrap gegeven van het pilootproject Testrijders. Testrijders zijn geen racepiloten, maar ambassadeurs van elektrisch autodelen. Zij delen sinds 6 juni hun wagen met iedereen die elektrisch rijden en/of autodelen wil uitproberen: buren, dorpsgenoten, collega’s, vrienden, familie,… Het autodelen zal verlopen via autodeelplatform CarAmigo, en staat open voor iedereen.

Al bollend over het Belgisch wegennet verspreiden de Testrijders als helden van het eerste uur hun heroïsche boodschap: gedaan met benzine- en dieselmotoren. Elektrisch rijden is de toekomst!
Gedurende 36 maanden rijden de Vlaams-Brabantse Testrijders rond in een gloednieuwe, 100% elektrische Nissan LEAF. Zij delen één jaar lang gemiddeld 6 keer per maand hun auto met anderen (met jou, bijvoorbeeld), om aan te tonen dat elektrisch rijden écht de moeite is. Zo laten we rijdend Vlaanderen op een toffe manier kennismaken met elektrisch autodelen en vergroenen we het wagenpark. Schonere lucht, de parkeerdruk verzachten, minder files, en hernieuwbare energie: dat is waar een Testrijder zijn hand voor om het stuur klemt. In ruil leasen ze de wagen 3 jaar lang aan een aantrekkelijk tarief.

Meedoen?

Wil je graag zelf kennismaken met elektrisch autodelen, surf dan snel naar www.testrijders.be​ en reserveer een wagen. Wie bovendien zelf interesse heeft om Testrijder te worden kan zich nog kandidaat stellen via de website.

Op de hoogte blijven van dit project? Surf dan als de bliksem naar​ ​www.testrijders.be​ en schrijf je in op de ​nieuwsbrief​!

 

Dit project gaat uit van Bond Beter Leefmilieu in samenwerking met de provincie Vlaams-Brabant en het Departement Omgeving. De partners: ALD Automotive, Autodelen.net, Blue Corner en Nissan, hebben het initiatief mogelijk gemaakt.