Burgeracademie MOBILITEIT in Brugge 6/7


Evenement gegevens

  • Date:
  • Locatie: Minnewater

Staat je wagen meer stil dan je lief is of heb je af en toe een (tweede) wagen nodig? Al aan autodelen gedacht? Bij autodelen gebruiken meerdere mensen één of meer gemeenschappelijke wagen(s). Je gebruikt de auto wanneer je hem nodig hebt. Het bezit van een wagen wordt losgekoppeld van het gebruik, wat handiger maar zeker ook goedkoper is. Stap jij binnenkort in de Dégage Brugge autodeelgroep? Of rij je straks rond in een gedeelde elektrische wagen? Thomas Devogelaere, vrijwilliger bij Autodelen.net, geeft ons een inzicht in de huidige status en vooral in de schitterende toekomst van het autodelen in Vlaanderen.

Burgeracademie voor het Klimaat

Deze infosessie kadert in het zomerprogramma van de Burgeracademie voor het Klimaat. De klimaatopwarming en andere milieuproblemen stellen onze planeet en dus ook onze samenleving voor enorme uitdagingen. Bij ongewijzigd beleid is ‘business as usual’ niet langer houdbaar. We zullen met z’n allen anders moeten gaan leven, wonen en werken. Dat vraagt een zekere attitude-wijziging. Klimaat Podium Brugge wil met dit zomerprogramma hiertoe bijdragen.

Op vrijdag 6 juli worden 4 activiteiten georganiseerd binnen het thema ‘MOBILITEIT’:
12u: Autodelen
13u30: Trage Wegen
15u: Openbaar vervoer
16u30: Een model voor duurzame mobiliteit

Inschrijven

Interesse in deze of één van de andere sessies? Of wil je er ineens een klimaatnamiddag van maken? Kan ook! Alle sessies zijn gratis, maar schrijf je wel in want plaatsen zijn gelimiteerd. Meer info, het volledige programma en inschrijven: www.burgeracademievoorhetklimaat.be

Een activiteit georganiseerd door Klimaat Podium Brugge vzw, met de steun van Vormingplus regio Brugge. Deze activiteit maakt deel uit van het project ‘Burgeracademie voor het klimaat’, een tijdelijke invulling van de Drijvende School tijdens Triënnale Brugge 2018.