Mobility of the future


Evenement gegevens

Dit evenement vindt plaats van 22 februari 2018 tot en met 24 februari 2018. De eerstvolgende keer is op 24 februari 2018 10:00

  • Locatie: Brussels Kart Expo
  • Toekomstige datums:

Van 22 tot 24 februari 2018 wordt Brussels Kart Expo omgetoverd tot het mobiliteitssalon van de toekomst waar de mobiliteit van morgen in al zijn facetten zal kunnen ervaren worden. De summit, genaamd Mobility of the Future, omvat een expo, een conferentie en een hackathon.

Tijdens de expo zullen zowel startups als gevestigde bedrijven in mobiliteit hun innovatieve oplossingen voorstellen aan het grote publiek. De focus ligt op interactiviteit, zodat de aanwezigen niet enkel alles kunnen zien maar zelf ook ervaren hoe de toekomst van mobiliteit vorm krijgt. Er wordt eveneens een test parcours voorzien met elektrische wagens, hoverboards en andere technologische hoogstandjes.

De tweedaagse conferentie richt zich op donderdag (22 feb) op studenten van de laatste graad middelbaar onderwijs, op vrijdag (23 feb) zijn de professionals en beleidsmakers aan de beurt. Topsprekers uit binnen- en buitenland zullen hun visie op de mobiliteit van de toekomst delen en aanwezigen kunnen ook deelnemen aan inspirerende workshops. Deze workshops belichten het gebruik van nieuwe technologieën, zoals bijvoorbeeld the internet of things, blockchain, virtual en augmented reality, allemaal gelinkt aan mobiliteit.

Tijdens de hackathon, die doorgaat van donderdag- tot zaterdagavond, zullen teams zich buigen over de uitdagingen binnen de huidige en toekomstige mobiliteit. Dit driedaagse innovatie bootcamp start op donderdagavond met het voorstellen van een idee binnen één van de drie tracks. Daarna wordt er overgegaan tot teamformatie en beginnen de teams te werken. Ze krijgen workshops en coaching van experts. Op zaterdagavond stellen ze hun uitgewerkte oplossingen aan een vakjury voor, die prijzen zullen uitreiken aan de winnaars. Deze oplossingen zullen dan verder uitgerold worden in samenwerking met partners.

Alle info en inschrijvingen: https://mobilityofthefuture.be/