SHARED MOBILITY ROCKS 2019!


Evenementgegevens


Internationaal symposium gedeelde mobiliteit – 8 oktober 2019 te Brussel

Interesse in de nieuwste trends en uitdagingen rond gedeelde mobiliteit? Wat kunnen autodelen, zelfrijdende mobiliteit, fietsdelen, elektrische steps en carpooling betekenen voor de mobiliteit van de toekomst? Op 8 oktober word je op Shared Mobility Rocks geïnspireerd door meer dan 50 lokale en internationale experten.

Organisatoren Taxistop en Autodelen.net zijn er alvast van overtuigd dat gedeelde mobiliteit de meest ‘rocking’ vervoerswijze is. Laat je verrassen op Shared Mobility Rocks door niet-conventionele presentaties, afgewisseld met stevige gitaarriffs. Ontdek een bijzondere sfeer die zorgt voor een ongedwongen interactie tussen sprekers en publiek.

Headliners zijn mobiliteitsexpert Philippe Crist (Fr) en architect Max Schwitalla (Dui). Philippe Christ (International Transport Forum) adviseert steden over heel de wereld om zich klaar te stomen voor de mobiliteit van morgen. Hij vertelt over ‘the value of the curb’ en over algoritmes voor leefbare steden. 

Max Schwitalla’s liefde voor stadsontwikkeling kwam tot stand vanop zijn skateboard. Hij is gepassioneerd door de link tussen architectuur, stedenbouw en nieuwe vormen van mobiliteit. Ooit gehoord van Micro Mobility Neighbourhoods? 

Er zijn verder jam sessions en labs rond sociale inclusie, landelijke mobiliteit, mobipunten, integratie stedenbouw, combimobiliteit en mobility-as-a-service. Het uitgebreide programma met sessies in Frans, Nederlands en Engels vind je terug op de SMR-website.

Tijdens de Nederlandse sessies leer je hoe gedeelde mobiliteit past in het nieuwe decreet rond basisbereikbaarheid en de vervoerregio’s. Er worden concrete voorbeelden toegelicht en een uitwisseling met goede ervaringen uit Nederland.

De volledige line-up bestaat uit lokale deskundigen en internationale experten uit Milaan, Wenen, Riga, Bergen, Parijs, Bremen, Delft, Leeds, Barcelona, …

 

Schrijf je gratis in

Deel SMR met je netwerk: promotekst,logo foto 1 en foto 2

Shared Mobility Rocks is een organisatie van Taxistop en Autodelen.net met ondersteuning van SHARE-North en Thomas&Piron-Bâtiments.  

Het programma werd uitgewerkt samen met Ouishare, UITP en Polis.

Bijkomende partners zijn de Nederlandse Ambassade, de Vlaamse Overheid en de Provincie Oost-Vlaanderen.