Meetjesland deelt en feest

Ben je nieuwsgierig wat er allemaal te delen valt in het Meetjesland? Dan hebben Natuurpunt en Partners Meetjesland en www.autodelen.net het ideale menu voor jou met ‘Meetjesland deelt en feest’! Als start is er er een potluck, wat zoveel wil zeggen als een gedeeld lunch: iedereen brengt iets lekkers mee en samen zorgt dat voor een heerlijk buffet. In de namiddag word je ondergedompeld in het deellandschap via workshops en leuke introducties van verschillende Meetjeslandse initiatieven. En als afsluiter is er een gezellige babbel tijdens de ‘restjesreceptie’. De hapjes daarvoor heb je misschien wel zelf klaargemaakt tijdens de improvisatie-kookworkshop.
 
Praktisch: Zaterdag 30/3, Stationsstraat 69, 9880 Aalter
 
Het Programma: 
 
12u15: Potluck (gedeeld lunch)

13u30: Keuze uit:
 
Fietstocht van Natuurpunt: ontdek de natuurgebieden in Aalter (opgelet: zelf voor een fiets zorgen of een fiets reserveren – zie inschrijvingsformulier)
 
Vorming tot autodeelvrijwilliger:  Voor wie interesse heeft om af en toe iets te doen rond autodelen in zijn/haar gemeente of het volledige Meetjesland. autodeelvrijwilliger.  Je krijgt:

– Een overzicht van het autodeellandschap anno 2019
– Hoe breng je autodelen aan de man?
– Vrijwilliger zijn bij Autodelen.net? Wat, waarom, hoe,…


15u30: Keuze uit:

LETS-spel: kom te weten hoe LETS of ‘Local Exchange Trading System’ werkt. Wat kan je ruilen en hoe gaat dit?          

Pecha kucha: enkele initiatieven leggen aan de hand van beelden in 6 minuten en 40 seconden uit wat ze precies doen en waarom – een soort inspirerende speeddate dus van verschillende deelinitiatieven. Je maakt in deze sessie kennis met Particulier Autodelen, Volterra, Deelvélo’s, Coderdojo, Voedselteams en Kringwinkel Meetjesland

Workshop improvisatiekoken: leer koken met restjes uit je keuken. Intussen maken we ook enkele originele hapjes voor de restjesreceptie.   Nathalie Decoene (NomadaProducties) (deze sessie duurt tot 17u!)

16u20: Keuze uit:

Quiz Repair Café: in een Repair Café worden reparaties uitgevoerd. Maar waarom heet het ook Café? Ontdek hoe het eraan toe gaat op zo’n Repair Café, wie kan langskomen en wat er precies wordt hersteld.       

Workshop: De 7 voor(oor)delen van Cohousing uit 7 jaar Cohousing-ervaring

17u

Gezellig nababbelen met Restjesreceptie

Ook inschrijven voor een deel van het programma is mogelijk! 

Deelnemen is gratis maar inschrijven is verplicht.