Neemt Poppy Zipcar Brussel over?

Woensdag 26 februari 2019 – Brussel: Het populaire auto- en scooterdeelplatform Poppy
bevindt zich in exclusieve onderhandelingen om Zipcar Brussel over te nemen – een
autodeelplatform dat eigendom is van Avis Budget Group. Details van de deal worden gefinaliseerd en niet publiek gemaakt.

De 250 Zipcar wagens zullen beschikbaar blijven in Brussel onder het merk ZipCar voor de komende maanden. Na de zomer zullen deze auto’s vervangen worden door Poppy wagens. Poppy, het populaire deelplatform dat reeds operatief is in Antwerpen, zal ook honderen scooters en steps toevoegen aan hun vloot in Antwerpen en Brussel. Huidige Zipcar klanten zullen toegang hebben tot al deze services.

Brussels Minister voor mobiliteit Pascal Smet verwelkomt het nieuws:

“We zijn blij met Poppy als een nieuwe mobiliteitsaanbieder in Brussel. Internationale studies tonen aan dat er niet zoiets is als een one-size-fits-all oplossing in mobiliteit. De ecologische en multi-modale oplossing van Poppy toont zeker de goede weg.”

Kate Crosier blijft aan boord als City Manager om de activiteiten van Zipcar in Brussel in goede banen te leiden. Het volledige Zipcar team kan blijven en zal deel uitmaken van het Poppy team.

Poppy, een succesverhaal in Antwerpen

Het deelplatform Poppy lanceerde in 2018 in Antwerpen. Sindsdien is het uitgegroeid tot de referentie in mobiliteit. Een jaar na de lancering telt Poppy meer dan 20.000 gebruikers die samen meer dan 2 miljoen kilometers aflegde. Zo bespaarde Poppy reeds 230 ton CO2.

Poppy heeft momenteel een vloot van 350 ecologische wagens en 25 elektrische scooters beschikbaar in Antwerpen. De overname van Zipcar Brussel betekent dat Poppy voor de eerste keer zal uitbreiden naar een nieuwe stad.

De overname van Zipcar brengt Poppy in een nieuwe fase, die geleid zal worden door Valentin Haarscher van Lab Box als CEO van Poppy. Hij neemt de fakkel over van de huidige CEO, Alexander van Laer, die het bedrijf actief zal blijven ondersteunen vanuit de Board of Advisors, samen met Moos Tits en Niels Peetermans.

“We kunnen positief terugkijken naar de afgelopen jaar van Poppy in Antwerpen, geleid door een zeer sterk team. Sinds we gelanceerd zijn hebben we reeds verschillende verhalen gehoord van mensen die hun privéwagen vervangen hebben door een Poppy deelwagen. We konden ons dit succes niet inbeelden op zulke korte periode. We kijken ernaar uit om ons verhaal verder te zetten in Brussel” – Valentin Haarscher, Bestuurslid Poppy.