Petitie delen gemeentelijk wagenpark

Wij willen dat onze gemeente haar wagenpark deelt met de inwoners!

Heb je af en toe een (tweede) wagen nodig? Autodelen.net heeft een autodeelproject waarbij gemeenten hun wagens kunnen delen met de inwoners. Zo kunnen inwoners buiten de kantooruren en in het weekend een wagen gebruiken van het gemeentelijk wagenpark. In heel wat gemeenten is dit project al succesvol opgestart. Wil je dat ook jouw gemeente haar wagenpark deelt? Overtuig je gemeente door een petitite te laten ondertekenen!

Stap 1: teken de petitie

Download hier de petitie en laat deze door zoveel mogelijk inwoners van je gemeente ondertekenen. Je kan ook contact opnemen met lokale verenigingen en vragen of zij ook aan hun leden willen vragen om de petitie te ondertekenen.

Stap 2: overhandigen van petitie

Als je voldoende handtekeningen hebt verzameld, geef je Autodelen.net een seintje en stuur je de ondertekende petitie samen met een begeleidende brief, goede praktijkvoorbeelden en handleiding naar je gemeentebestuur door een e-mail te sturen naar de burgemeester, schepen van mobiliteit en de milieu- of mobiliteitsdienst van je gemeente. Het is ook steeds interessant om er een ludieke actie aan te koppelen en de pers uit te nodigen bij de plechtige overhandiging van de petitie. Voor meer informatie, promotiemateriaal en ondersteuning contacteer je het Autodelen.net-secretariaat. Bezorg sowieso ook de ondertekende petitie aan Autodelen.net via mail of per post.

Indien je dit liever niet zelf doet, dan kan je de petitie ook bezorgen aan Autodelen.net (via mail of per post). Met de ondertekende petitie in de hand, stapt Autodelen.net vervolgens naar jouw gemeentebestuur. Dankzij jouw (kleine) inspanning kunnen wij aantonen dat er ook in jouw gemeente interesse is om wagens te gebruiken van het gemeentelijk wagenpark!

Stap 3: contacteer het gemeentebestuur

Enkele dagen na het versturen van je brief, neem je contact op met het gemeentebestuur of de bevoegde Schepen om te vragen of hij de brief goed ontvangen heeft en er gevolg zal aan geven. Indien je een positief antwoord krijgt, gelieve het Autodelen.net-secretariaat te informeren.

Vragen?

Contacteer het Autodelen.net-secretariaat via mail of via 09 242 32 75.

terug naar project