Autodeelsalon

Het Autodeelsalon laat iedereen kennis maken met autodelen. Het salon is telkens een echte belevingsbeurs voor jong en oud waar je verschillende autodeelsystemen kan ontdekken, alsook andere vormen van gedeelde mobiliteit zoals carpoolen, fietsdelen, … Succes verzekerd.

 

Autodelen.net organiseerde tussen 2011 en 2018 jaarlijks een autodeelsalon, telkens in samenwerking met de stad of gemeente. Na acht edities laat Autodelen.net het concept zijn eigen leven leiden en laten we lokale overheden er verder mee aan de slag gaan. Lokale overheden hebben er immers alle belang bij hun pijlen te richten op autodelen. 

Met het autodeelsalon bereikt de lokale overheid een breed publiek. De organiserende stad of gemeente maakt er echt een feestelijk evenement van. Inwoners kunnen er zowel een eerste keer kennismaken met de deelcultuur en met duurzame mobiliteit. Ze vinden eveneens een antwoord op alle vragen rond autodelen in de praktijk.

Wil je zelf een autodeelsalon organiseren, kijk dan in deze praktijkgids hoe je van start gaat. 

Per fase worden de verschillende aandachtspunten besproken. Het document bevat vele tips en tricks. Er wordt ook telkens verwezen naar werkdocumenten in bijlagen die je hiervoor kan gebruiken.

Heb je vragen? Contacteer dan Autodelen.net via info@autodelen.net