Buddy-project

Autodelen.net startte in september 2017 in 3 Vlaamse centrumsteden (Antwerpen, Gent en Leuven) met een het buddy-project. Autodelen zit in de lift, maar toch zien we dat tot nu toe autodelen eerder een selectief publiek weet aan te spreken. Dit buddy-project is een stap in de goede richting om autodelen inclusiever te maken. Ondertussen is dit project afgelopen.

Drempel verlagen

Bepaalde doelgroepen, bv. mensen met migratieachtergrond (MMM), senioren, nieuwkomers,… maken minder gebruik van een deelwagen. Om de drempel te verlagen kunnen mensen via een buddy (ervaren autodeler) op een leuke manier de voordelen van autodelen leren kennen. Dit maakt hen mobieler en zorgt ervoor dat ze op een gemakkelijke en goedkope manier een auto kunnen ontlenen.

Buddy: wat?

Tijdens een testrit met de deelwagen toont de buddy (een ervaren autodeler) de geïnteresseerden hoe je een deelauto reserveert, opent/sluit, hoe je tankt, … Kortom, hoe gebruik je de deelauto van A tot Z.

Aangezien het project momenteel afgelopen is, zoeken we geen nieuwe vrijwilligers meer, die de rol van buddy op zich willen nemen.

MEER INFO 

Wil jij meer informatie over dit project? Neem dan zeker contact met ons op via merel@www.autodelen.net of bel ons via 09 242 32 75.

Met de steun van:

banner KBS

Meer info: www.fdme.be