Verover de ruimte

Onder de leuze “Verover de ruimte!” roept Autodelen.net alle Vlamingen op om parkeerplaatsen een andere, leukere bestemming te geven. In Vlaamse steden en dorpskernen is de vrije ruimte beperkt en auto’s slokken een flink deel van dit schaarse goed op. In Vlaanderen zijn er meer dan 7 miljoen parkeerplaatsen, dat is méér dan er Vlamingen zijn.

Before After

Autodelen

Autodelen blijkt een cruciale schakel naar minder auto’s en méér ruimte. Eén gedeelde, efficiënt gebruikte wagen vervangt namelijk 4 tot 12 privé-wagens. De (parkeer)ruimte die daardoor vrijkomt, kan worden teruggeven aan voetgangers en buurtbewoners en zorgt zo voor een transitie naar leefbare buurten, waar fietsen en wandelen terug aantrekkelijke alternatieven worden.  

Visueel maken

Om de winst van autodelen visueel te maken wil Autodelen.net in verschillende steden en gemeenten  tijdens de periode van mei tot september 2020 minstens acht parkeerplaatsen innemen en zo de ruimte te veroveren voor een specifiek doel.  Hiervoor werkt onze organisatie samen met verschillende andere partners die samen met ons de ruimte gaan veroveren voor meer ruimte, meer natuur, meer spelen, meer landbouw, …. Acht parkeerplaatsen kunnen immers ruimte bieden voor een woning met een klein tuintje, zestien parkeerplaatsen maken ruimte voor een miniwoud. Door deze campagne tonen we de ruimtewinst die we kunnen maken door allen massaal auto’s te delen. 

MEEDOEN?

Ook jij kan meedoen en een parkeerplaats in beslag nemen! Wat dacht je van een cocktailbar, terras of klein kantoor op straat? 

We willen niet enkel inzetten op grootschalige evenementen, maar maken ook graag plaats voor particulieren die de ruimte willen veroveren. Doe je graag mee? Registreer dan zeker jouw actie op de website van de Week van de Mobiliteit

Alle info en ondersteunende documenten vind je hier.

Project

Autodelen.net zorgt voor de uitwerking van het concept en coördinatie van de acties. De oproep om deel te nemen zal wijdverspreid worden vanaf april 2020.

 

HP_Blue_RGB_150_LG