Verover de ruimte

Vandaag de dag is het maar al te duidelijk hoeveel ruimte er voorzien wordt voor (stilstaande) wagens en hoe schaars de ruimte voor de burger is. Daarom veroveren we de ruimte op Koning Auto en maken we plaats voor mens en buurt. Met de leuze “Verover De Ruimte” maakt Autodelen.net de ruimtewinst van autodelen zichtbaar.

Before After

De ruimte veroveren dankzij autodelen

Autodelen blijkt een cruciale schakel naar minder auto’s en méér ruimte. Eén gedeelde, efficiënt gebruikte wagen vervangt namelijk zes tot twaalf privé-wagens. De (parkeer)ruimte die daardoor vrijkomt, kan worden teruggeven aan (buurt)bewoners en zorgt zo voor een transitie naar leefbare buurten, waar fietsen en wandelen terug aantrekkelijke alternatieven worden. Met de Verover De Ruimte-campagne willen we écht zichtbaar maken welke ruimtewinst we bekomen door met z’n allen massaal auto’s te delen. 

verover ACHT PARKEERPLAATSEN

Samen met verschillende partnerorganisaties neemt Autodelen.net in september 2020 telkens acht parkeerplaatsen in, de gemiddelde ruimte die vrijkomt dankzij één deelwagen. We veroveren de ruimte steeds voor een specifiek doel. Mis je bos in jouw omgeving? Ontbreekt het je aan kantoor-, woon- of speelruimte? Waar is er meer plaats nodig voor sport of landbouwgrond? Heb je een ander idee waar je in het huidige Vlaanderen geen ruimte voor vindt? Verover De Ruimte met ons en maak plaats voor jouw wens.

Doe mee!

Dit jaar zet Autodelen.net in op grootschalige evenementen, in samenwerking met partnerorganisaties. Kriebelt het om mee te doen en acht parkeerplaatsen in beslag te nemen? Heb je al een wervelend idee of weet je nog niet goed waar te beginnen? Laat het ons weten, wij helpen je graag op weg. Meer informatie vind je op de website van Week van de Mobiliteit.

Download onze handleiding en organiseer je eigen ‘Verover de ruimte’-actie!

PROJECT

Autodelen.net zorgt voor de uitwerking van het concept en coördinatie van de acties.

HP_Blue_RGB_150_LG

Gepubliceerd op 21 april 2020