Onze vrijwilligerswerking

Autodelen.net heeft een nauwe relatie met vrijwilligers. Meer zelfs,  Autopia (voorloper van Autodelen.net) draaide in de beginjaren (van 2001 tot 2005) uitsluitend op enkele vrijwillige enthousiastelingen. Ook daarna kon Autopia/Autodelen.net blijven rekenen op het engagement van deze helpende handen. Sinds de erkenning van Autodelen.net als sociaal-cultureel volwassenwerk in 2016 zetten we meer dan ooit in op de uitbouw van de vrijwilligerwerking. 

In 2021 zetten we in op regiokernen (afdelingswerking van Autodelen.net) en op het groeien van onze vrijwilligersploeg.

De vrijwilligerwerking van Autodelen.net bestaat tegenwoordig uit zo’n 70 aangesloten vrijwilligers verspreid over heel Vlaanderen. Wekelijks is er iemand op pad voor het geven van een infosessie of het bemannen van een infostand. Maar ook achter de schermen wordt er door de ambassadeurs veel gepraat over autodelen met gemeenten, collega’s, vrienden… waardoor de bekendheid toeneemt. Daarnaast krijgen we ook hulp van vrijwilligers die artikels schrijven, fotograferen of administratieve taken vervullen op het kantoor.

De vrijwilligers worden aangestuurd door Linde Camps en Ine Lippens vanuit het kantoor te Gent. 

“Wij zijn ongelofelijk dankbaar voor de vele helpende handen! We hopen ook nog veel nieuwe vrijwilligers te verwelkomen om onze ambitieuze plannen te kunnen realiseren!”

Word lid van onze Facebookgroep en volg onze maandelijkse vrijwilligersnieuwsbrief (inschrijven zie onderaan)!

Schrijf je in voor de vrijwilligersnieuwsbrief!

* indicates required
Email Format