Week van de Vrijwilliger 2018

Infosessies geven, meehelpen op beurzen, artikels schrijven, ...  Autodelen wordt gedragen door vrijwilligers. Tijdens de Week van de vrijwilliger zetten we hen graag in de kijker!

Dominique en Liesbeth zijn enthousiaste vrijwilligers en vertellen ons daar graag wat meer over! 

Dominique
bemant infostanden op beurzen en geeft infosessies
 "Als inwoner van de kleinere gemeente Begijnendijk vond ik het jammer dat er geen deelauto's waren. Zelf doen we bijna al onze verplaatsingen met de fiets of de trein, en stilstaande wagens zijn er al in overvloed.
Omdat "doendenken" zoveel leuker is dan "doemdenken", zijn we dan zelf gestart met een autodeelproject. 
We delen nu een elektrische Zoé en een multifunctionele Berlingo via het zeer laagdrempelige Cozycar platform. Nu onze ervaringen bevestigen dat autodelen gewoon werkt, heb ik de autodeelmicrobe te pakken.
Ik deel mijn enthousiasme dan ook graag met anderen, door lezingen
te geven en autodeelparties te begeleiden. Want hoe meer autodelers, hoe meer buurt!"
 
 

Liesbeth

zetelt als 'ervaringsdeskundige' in de Raad van Bestuur van Autodelen.net

"Al sinds 18 jaar ben ik een enthousiaste autodeler. "Rationeel autogebruik" ligt me nauw aan het hart, zeker als ik zie hoe de auto vaak te pas en te onpas wordt gebruikt. Vanaf het begin vond ik het belangrijk om het idee van autodelen mee te verspreiden en onze ervaring te delen. Ik ben dan ook één van de stichtende leden van Autodelen.net (toen nog Autopia). Als lid van de Algemene Vergadering heb ik met trots gezien hoe de organisatie gegroeid en geprofessionaliseerd is. Autodelen nam ook steeds meer verschillende vormen aan... veel ruimer dan het kleine clubje waarmee we ooit begonnen zijn. Toen me enkele jaren geleden werd gevraagd om in de Raad van Bestuur te stappen, sprak dat me wel aan. Maatschappelijk beweegt er wat rond autodelen, en het blijft boeiend om dit van nabij te volgen en er mee over na te denken." 

Bedankt Dominique en Liesbeth! Bedankt Allemaal! #weekvandevrijwilliger