Zen Car gestart in Vilvoorde

Vlaanderen is alweer een autodeelorganisatie rijker. Zen Car – al meerdere jaren aanwezig in Brussel – is sinds 31/05 ook officieel actief in Vlaanderen. Onder het moto zero noise, zero emission  willen zij elektrisch autodelen gaan uitrollen in Vlaanderen.

Elektrische autodelen

Elektrisch autodelen zit in de lift. Meer en meer autodeelaanbieders elektrificeren hun vloot. Nieuwe spelers die op de markt komen zijn steeds vaker elektrisch. Elektrisch autodelen biedt alle voordelen van autodelen maar scoort nog beter op vlak van CO2-uitstoot. Daarnaast biedt elektrisch autodelen de mogelijkheid aan particulieren om op een laagdrempelige manier kennis te maken met elektrische mobiliteit. Elektrisch autodelen kan met andere woorden voor een versnelde omslag zorgen richting zero-emissie mobiliteit.

Zen Car Vlaanderen

Zen Car Vlaanderen startte met een aantal deelwagens in Vilvoorde maar wil op middellange termijn de autoriteit worden in Vlaanderen op vlak van elektrisch autodelen. Daartoe voorzien ze in verschillende formules richting bedrijven en lokale overheden. Zo kunnen bedrijven(terreinen) of lokale overheden hun eigen wagenpark gaan delen door gebruik te maken van een elektrische deelwagen.

 

Meer weten? Neem gerust een kijkje op https://www.zencar.eu/nl/