Autodeelsalon 2014

Het Autodeelsalon is een vaste waarde geworden tijdens de Week van de Mobiliteit. Samen met de stad Mechelen werd op 21 september een succesvolle vierde editie van het Autodeelsalon georganiseerd.

Dit jaar werden maar liefst 20 deelwagens tentoongesteld. Niet alleen konden bezoekers kennismaken met particulier autodelen in al haar vormen (particuliere autodeelgroepen, Dégage, AVIRA – autodelen voor iedereen met rolstoelvriendelijke auto’s en het delen van het gemeentelijk wagenpark), maar ook Cambio, Bolides, Keyzee en Tapazz waren aanwezig.

Op de deelmarkt waren verschillende sharinginitiatieven aanwezig: Netwerk Bewust Verbruiken, Samen Wonen Mechelen, Abbeyfield, Taxistop, Thuisafgehaald, WijDelen, Lets Vlaanderen vzw, Buggybooker, Amuuze, Eggs&Rabbitholes, Swishing …

Daarnaast werd voor de eerste keer in Mechelen een Geefplein georganiseerd in samenwerking met Transitie Mechelen. Met dank aan Curieus vzw konden kapotte spullen gratis hersteld worden in het Repair Café en kregen zo een tweede leven. Bovendien was er ook een boeken- en kledingruil en de allerkleinsten konden hun speelgoedautootje ruilen voor een nieuw exemplaar tijdens de matchboxruil.

Wie even wou verpozen, kon terecht in de deel’bar’ onder het motto ‘twee halen één betalen’ waar Oxfam (h)eerlijke drankjes serveerde. Ook de kinderen konden er naar hartelust ravotten want ’t Gele Eendje bracht een pak speelgoed mee.

Ook de pers was aanwezig. Zo kwam het reportagemagazine Telefacts langs en maakte een uitgebreide reportage rond de deeleconomie. Het filmpje kan je hier bekijken.

terug naar Autodeelsalon

miniatuur autodelen