Autodeelsalon 2016

Zesde editie Autodeelsalon

Het Autodeelsalon is één van de acties tijdens de Week van de Mobiliteit. Dit jaar zijn we aan de zesde editie toe. Op het Autodeelsalon kan je kennis maken met het diverse autodeellandschap. Zo ontdek je welk systeem het best bij je past. Wie zijn wagen wenst te delen of op zoek is naar een wagen, kan dit jaar tijdens de speeddate met een Bekende Vlaming (o.a. Daniël Termont, Koen Crucke, Veerle Malschaert en Low Impact Man) ontdekken welke voordelen autodelen met zich meebrengt.

Speeddate met BV in deelwagen

Tijdens een speeddate in een deelwagen met een Bekende Vlaming kunnen mensen op een ludieke manier kennis maken met autodelen en de verschillende autodeelsystemen.

  • 10.15 uur Koen Crucke
  • 14.00 uur Veerle Malschaert
  • 15.00 uur Low Impact Man, Steven Vromman
  • 16.30 uur Schepen van Mobiliteit, Filip Watteeuw
  • 17.15 uur Burgemeester Daniël Termont

Carpoolen met de gocarttrein

In samenwerking met Taxistop vzw kunnen bezoekers van de Korenmarkt naar de Maaseikstraat carpoolen met een gocarttrein in aanwezigheid van een BV. In de Maaseikstraat staan de deelwagens tentoongesteld en kunnen mensen kennis maken met verschillende autodeelsystemen.

Fietskeuken (11-13u)

Wie deelneemt aan de Zeswijkse, een ludieke volkskoers in het centrum van de stad, kan nog vlug een laatste check-up doen bij de Fietskeuken. Zo is de fiets tip top in orde om te starten aan de koers!

Ecodokter geeft advies (14-17u)

Mensen krijgen persoonlijk advies van Ecodokter Steven Vromman en komen te weten hoe ze op een meer duurzame manier kunnen leven. 

Deelmarkt (10-18 uur)

Op de deelmarkt ontdek je alles over delen, ruilen, lenen, repareren, upcycling, …. Je vindt er Netwerk Bewust Verbruiken, Lets Gent, Taxistop, Fairfin, Samenhuizen, GMF, Cohousing Projects en Velt.

Bekijk hier alle foto’s.

speeddate
kinderanimatie