Autodeelverzekering

Autodelen.net biedt haar leden een aangepaste autodeelpolis aan. Reeds meer dan 100-autodeelgroepen maken gebruik van deze speciaal op maat gemaakte verzekering voor particuliere autodelers. Via deze verzekering ben je immers zeker dat iedereen van je autodeelgroep correct verzekerd is. Bij een gewone autoverzekering liggen een aantal addertjes onder het gras voor wie aan autodelen doet.

 

Bijzondere Voordelen van de autodeelpolis

1- Je individuele opgebouwde bonus-malusgraad is niet afhankelijk van het rijgedrag van de andere autodelers in de groep. De bonus-malusgraad is gekoppeld aan een persoon, en niet aan de wagen.

2- Ook al ben je niet de eigenaar van de wagen, toch kan je schadevrije jaren opbouwen en bewijzen via het "attest schadevrije jaren".  Als je dus 10 jaar autodeelt, wordt dit ook erkend als 10 jaar autorijden. Dat is bij een klassieke polis niet het geval.

3- Autodelen wordt specifiek vermeld in de polis. De vroegere grijze juridische zone tussen autodelen en autoverhuur is daarmee van de baan. Bij een zwaar ongeval kon dit mogelijk problemen opleveren. De autodeelpolis biedt echter volledige rechtszekerheid voor autodelers!

4- Bovendien werd de Rechtsbijstand op maat van een autodeelgroep gemaakt. Zo kan zowel de plaathouder als de gebruiker (terzelfder tijd) beroep doen op de rechtsbijstand.

 

De algemene info vind je bij de algemene voorwaarden. Vraag hier gratis een offerte aan.