Autodeelsalon 2013

Op zondag 22 september werd voor de derde keer het Autodeelsalon georganiseerd. Dit jaar waren we te gast in Gent op de Korenmarkt. Voor deze editie werkte Autodelen.net samen met het Netwerk Bewust Verbruiken en werd voor het eerst een groot deelfeest georganiseerd.

Naar jaarlijkse gewoonte konden bezoekers op het Autodeelsalon kennis maken met verschillende vormen van autodelen. Niet alleen particuliere autodeelgroepen waren er aanwezig, maar ook Cambio, Bolides en Tapazz. Daarnaast liet de gemeente Edegem zien hoe een gemeentelijk wagenpark gedeeld kan worden met de inwoners. Pegode vzw stelde het project Adele voor waarbij twee rolstoelvriendelijke wagens gedeeld worden met de buurtbewoners.

De Korenmarkt werd een echte deelmarkt waar je alles kwam te weten over allerlei sharinginitiatieven zoals Lets Gent, Iedereen Ruilt Mee, Paynut, Couchsurfing, Samenhuizen, Wijdelen, Buurtfietskar Sint-Amandsberg, Carambla, Project Cohousing, enz.

Dit jaar waren er ook verschillende workshops. In het Repair Café kon je bij ervaren reparateurs terecht om je dierbare stukken te laten herstellen. Bij de EHBO voor de wagen werden tips gegeven voor het klein onderhoud van de wagen. Er was eveneens een boekenruil en voor de allerkleinsten een matchboxruil.

Daarnaast was er ook nog animatie voorzien. Theater Savooi zorgde voor gekke en leuke kinderkapsels, bij het Gele Eendje konden kinderen leren jongleren en het straattheater Zinderling zorgde voor de vrolijke noot op het Deelfeest. Ook de deel’bar’ met de formule ‘Twee halen, één betalen’ kende een ongelooflijk succes.

terug naar Autodeelsalon

deelmarkt