Shared Mobility Rocks 2021: Rock around the clock


Evenementgegevens

  • Datum:

Shared Mobility Rocks is terug, en hoe! Voor de derde editie van dit onconventionele symposium over gedeelde mobiliteit nemen Autodelen.net en Taxistop je gedurende 24 uur online mee op een trip rond de wereld. De reis start op 3 maart in een studio in Gent, waarna we tussenstops houden in Brussel, Leeds, Lima, Chicago, Melbourne, Phnom Penh, Tokyo, Kampala en Lviv om vervolgens terug te eindigen op 4 maart in Gent. 

In elke studio worden we ontvangen door plaatselijke partners en sprekers die een inhoudelijke sessie zullen verzorgen omtrent een specifiek deelthema gelinkt aan de lokale context, zoals actieplannen voor steden, micro-mobiliteit, mobipunten en de samenwerking met openbaar vervoer. 

Tijdens Shared Mobility Rocks zal je leren hoe de problematiek rond mobiliteit universeel is en welke bijdrage gedeelde mobiliteit kan leveren voor meer leefbare en toegankelijke regio’s. Op bepaalde plaatsen in de wereld staat gedeelde mobiliteit nog in de kinderschoenen en maken we vooral kennis met auto- fiets- en rittendelen. In Europa, Noord-Amerika, Australië en het verre Oosten is gedeelde mobiliteit reeds uitgegroeid tot een volwaardige mobiliteitsschakel. 

Het programma

In het totaal worden er 12 inspirerende sessies van 2 uur georganiseerd verspreid over 10 verschillende studio’s. Elke sessie bestaat uit 1,5u inhoudelijke presentaties gevolg door een intermezzo van 30 min (video, quiz, DJ set …).  Quasi alle sessies zullen in het Engels doorgaan.

>> Bekijk het rockende programma

Rock around the clock with us!

Mis dit unieke event niet en ontdek hoe gedeelde mobiliteit de wereld verovert door een multidisciplinaire en internationale bril. Registreer nu je gratis ticket!

Share the vibe!

Deel Shared Mobility Rocks 2021 met je netwerk, volgers, partners en sympathisanten!

Visuals en voorbeeldteksten vind je hier